中国的童装

rama 2007-8-19 1969

中国造的名牌玩具Mattel en Fisher Price 含铅过高问题还在闹,广东一家童玩厂老板因被退货上吊后,含鉛量明顯超出安全標準,專家指出,高鉛量可能造成兒童腦部受損,甚至會致命,是很嚴重的安全問題。^$
日前新西兰又检测到来自中国的童装含高于国际标准500倍的含毒染整物质,
包括男女孩上衣,上学用短库,T衫,睡衣,,,,有的含毒量高到检测员还以为自己搞错,一再重测才确信,专家劝消费者第一次使用前一定要先洗涤并通风晾干,

毒性会刺激眼睛,皮肤,呼吸道,

新西兰电视台现场采访了检测中国的童装的过程,并公布结果



-------------------------Wetenschappers vinden vergif in kinderkleding uit China

Grote hopen speelgoed van Mattel en Fisher Price, geproduceerd in China, werden al vernietigd
Onderzoekers in Nieuw-Zeeland hebben gevaarlijk hoge concentraties vergif aangetroffen in kinderkleding die uit China werd ingevoerd. In wol- en katoenstalen zijn concentraties formaldehyde gevonden die tot 500 keer hoger liggen dan de veiligheidsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat bericht de krant Sunday Star-Times.

Wassen en luchten
Volgens tv-producer Simon Roy zijn in een lading onderzochte nieuwe kleding (topjes voor meisjes, schoolschorten, T-shirts en pyjama's) concentraties formaldehyde tussen 230 en 18.000 deeltjes per miljoen (ppm) aangetroffen. Sommige concentraties waren zo hoog dat de wetenschappelijke onderzoekers geloofden dat zij fouten hadden begaan. Kopers wordt aangeraden de kleding voor het eerste gebruik grondig te wassen en te verluchten, aldus de krant.

Irritaties
Volgens dr. John Fountain, woordvoerder van het nationaal antigifcentrum, gaat internationaal onderzoek, gesteund door de WHO, ervan uit dat blootstelling aan formaldehyde in concentraties van 20 ppm irritaties aan de ogen, de huid en de luchtwegen kan veroorzaken. De Europese Unie hanteert volgens hem een maximumlimiet van 30 ppm.

Het onderzoek voor het tv-programma toonde aan dat 10 procent van de onderzochte Chinese kleding residuen bevatten, en sommige kinderkleding vertoonde pH-niveau's die schadelijk zijn voor de huid. (belga/



[ 本帖最后由 rama 于 2007-8-19 17:38 编辑 ]
最新回复 (4)
  • aeolusxc 2007-8-19
    引用 2
    生产的工人也很可怜啊,成千上万件的接触
  • 漂来 2007-8-20
    引用 3
    唉~, 有待提高 .
  • 忽然之间 2007-8-20
    引用 4
    今天的字咋整的 又成单细胞了.....
  • GALSKAP 2007-8-20
    引用 5
    不仅仅是童装会这样。
    成人服装也是一样的,甚至那些大牌。
    所以衣服买回来一定要洗一洗才能穿。
    60度水可以洗掉那些廉价的猫腻染料。
    我有个朋友给他小孩子买衣服的时候都会看洗涤标签,水温标着60度的她才买,我觉得这个方法很好。
返回